Frozen cake

DSCN2013

        A venit vremea sa fac si acest minunat tortulet si sunt foarte incintată deoarece am avut privilegiul de a face aceasta bucurie unui ingeras de fetiță pe nume Caoimhe, dulce si simpatică,ce iubeste la disperare toate personajele din minunatul fiml Frozen, și mai cu seama pe Elsa si Anne.

Pentru ca ea iubeste torturile cu ciocolata, am ales sa ai darui un tort de chiocolata cu crema spumă de unt. Tortul l-am mai facut si in alte variante insa de asta data am folosit ciocolata calda in loc de cafea…fiind vorba de un tortuleț pentru copii normal ca m-am adaptat nevoilor lor… Așadar să vedem ce am facut…. 🙂

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • Blat: 2+3/4 cup făină
  • 1+1/2 cup zahăr
  • 7 linguri mari cacao
  • 2lingurițe cu virf praf de copt
  • un virf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 cup lapte bătut
  • 1 cup ulei
  • 4ouă mari ori 5 medii
  • esență vanilie
  • 1+1/2 cup hot chocolate

Crema:

  • 200 gr unt moale
  • 2 cups zahar pudra
  • zeama de la o lamaie
  • 200 gr ciocolata topita

Decor: fondant

 Mod de preparare:

Mărimea tortului este una medie pentru 15-20 persoane.

Mai intai de toate am aprins cuptorul la 180”C sa aiba timp sa se incalzeasca pe indelete…

Am pregatit 2 boluri mari si intr-unul am pus ingredientele uscate, adică făina si cacaoa cercune in prealabil, praful de copt, bicabonatul de sodiu si zaharul. Am amestecat bine pina s-au incorporat toate. In cel de al doilea bol am pus ouăle, uleiul, laptele batut si esenta de vanilie, la fel am mixat pina s-au incorporat toate si mai apoi am turnat compozitia lichida peste ingredientele uscate…Amestecat bine si apoi in 3-4 transe am adaugat ceasca cu ciocolata fierbinte amestecind pina s-a incorporat perfect…

DSCN1980DSCN1981

Compozitia rezultata am impartit-o in trei forme egale cu diametrul de 24 cm. Am bagat la cuptor pentru aproximativ 15 -20 minute, pina au trecut proba cu scobitoarea.

Cit timp s-au copt si s-au racit blaturile am facut spuma de unt. Cum??? simplu.. mixat untul pina a devenit spumos si apoi in 4-5 etape am adaugat zaharul pudra alternind cu zeama de lamaie. La final am adaugat ciocolata topita pe abur in prealabil cite 3-4 linguri si am mixat continuu… like this.. 🙂

DSCN1985DSCN1986

Rezultatul e o spuma de unt extrem de fina si cu un gust foarte intens de ciocolata. Nu e foarte dulce si zeama de lamaie ai da o aroma deosebita…

Cind blaturile sunt reci si crema e gata putem asambla tortul fara probleme. Blatul este unul cu o textura usor umeda si nu este nevoie sa il insiropati…

DSCN1996

Eu am ales sa il tin la rece pina a doua zi si mai apoi l-am decorat insa e deajuns sa stea si minim 45 minute la rece si apoi sa il decorati. Asta in cazul in care alegeti sa il imbracati in fondant. Dac il decorati cu crema. ori frisca ..ori pur si simplu intr-un strat de ciocolata, o puteti face imediat…

Așadar, a doua zi a venit partea cea spectaculoasa ce imi place mie la nebunie…decorarea tortului..

Fiind vorba de un tort Frozen, culorile sunt albastru deschis si alb..normal… Decoratiunile mele au fost simple si as zice de maxim efect…citeva stelute de gheata…2-3 braduleți si bineinteles nelipsitele personaje ce au facut tot specacolul…

DSCN2013

DSCN1997

Am ales baza sa fie pe bleu deschis..

DSCN2005

Citeva steluțede gheață…

DSCN2011

 

Minunatele personaje…. si bineinteles Elsa si Anne

DSCN2013

Ei….ce ziceți? Mi-a ieșit???….

   Caoimhe a fost pur si simplu fascinată de tortulețul ei si toti copilașii de la petrecere incintati si nerabdatori să guste minunea cu pricina… 🙂

  Cu speranța că v-am incintat si de asta data, va spun spor dragii mei si ginduri senine, oriunde va aflati… :*

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s