Cottage cheese pie

DSCN1739

 

E duminica, afara e frig si bate vintul de nu iti vine sa deschizi usa, focul arde in șemineu, muzica de suflet cinta in surdină….luminărelele ard frumos pe măsuță….mai lipsea ceva bun lingă ceașca cu lăptic și uite așa am dat gata o minunată plăcintuță cu brinza.

Săptămina trecută, draga mea prietenă Gela m-a inspirat cu minunata ei rețetă de pâine cu brinză, și cum ea e o expertă a aluaturilor framintate, am zis..gataa e timpul să o fac si eu că sigur ce vine de la ea e imposibil să nu fie bun. Și uite așa am creat si eu această frumusețe de plăcintă, adaptată după rețeta ei.

Ingrediente:

  • pt aluat: 3 cup. făină
  • 7 gr drojdie uscată
  • 300 ml lapte călduț
  • 1 ou + 1 albuș
  • 2 lg zahăr
  • 3 lg ulei măsline
  • un praf sare
  • pt.umplutură:30 gr unt topit
  • 150 gr brinză de vaci
  • 2 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 gălbenuș de ou pt uns plăcinta la final

Intr-un bol am cernut făina si la mijloc am turnat maiaua facută din drojdie,zahar, 2 lg făină si 100 ml lapte căldut. Am lăsat aprox 10 minute pină cind maiaua a crescut un pic, am adaugat restul ingredientelor si am framintat aluatul pină am obtinut o coca molcuță..like this… 🙂

DSCN1726DSCN1727DSCN1728

Am acoperit cu un prosopel si am lasat la crescut aluatul pina și-a dublat volumul..să zic aprox 40 min..

DSCN1730

In momentul asta am dat drumul  la cuptor la 180”C sa aiba timpt sa se incalzeasca pina ce am finalizat cu plăcintuța

Am impărțit aluatul in 3 părți egale si am intins 3 foi după care montarea plăcintei a fost in felul următor:  prima foaie pe care am uns=o cu unt topit, am presurat o lingura cu zahar pe toată suprafața, răzuit ici si colo coaja de lamaie si mai apoi am intins o jumatate din cantitatea de brinză, apoi pus următoarea foaie, iar unt iar brinza…si finalizat cu ultima foaie de plăcintă pe care am uns-o doar cu unt topit…

DSCN1731DSCN1732

Am taiat cerculețul in 16 părți egale si mai apoi amrăsucit si rulat fiecare parte…imaginile vă vor fi pe ințeles…

DSCN1733DSCN1734DSCN1736

Am lăsat plăcinta la crescut cam 10 minute după care am uns-o cu gălbenuș de ou si un pic de zahar. Băgat la cuptor la 180”C pentru aproximativ 40 minute pină plăcinta a crescut frumos si s-a rumenit indeajuns. Ideea e ca ar trebui să urmăriți cuptorul pentru că nu toate cuptoarele lucrează la fel si e posibil să fie nevoie să lăsați păcinta mai mult ori mai putin timp…

Rezultatul final…..

DSCN1739

Arată fantastic și miroase de nu vă puteți inchipui!!!…. Această plăcintuță a completat perfect tabloul de la inceput….focul jucind frumos in șemineu…căldurică…muzica pe sufletul meu, o căniță cu lăptic si o porție generoasa de plăcintă…

DSCN1741

 

Si pentru iubitorii de foarte dulce si in varinata pudrată cu zahăr…

DSCN1743

Spor dragii mei si ginduri senine trimit către voi, oriunde v-ați afla…. :*

Advertisements

5 thoughts on “Cottage cheese pie

  1. Sunt asa de mandra de tine, cum nici nu iti inchipui, Cristina! Placinta ta arata minunat! Si cand ma gandesc la armonia pe care a completat-o, doar…Felicitari pentru tot ce faci, dar in special pentru placinta ” a la Gela”! 🙂

    • Eu iți mulțumesc draga mea Gela! Plăcinta a ieși exact așa cum mă așteptam…o bunătate și asta datorită ție si reței tale de pâinică. A avut așa mare succes la băieți că foarte curind voi repeta povestea in varianta cu nucă…Băieții tinjesc după invirtita cu nucă a lui bunica, adică soacrămea, și musai o sa aleg același aluat, e absolut perfect. Te imbrățișez cu drag de la mare distanță :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s