Vanilla cookie dough

DSCN1382

 

 

Cookies, cookies, cookies…. It’s cookies season and I am thrilled that Christmas is just around the corner, because that is when I truly come alive! Nothing and nobody can stop me until I bake hundreds of cookies, truffles, ginger breads and whatever else I can think of. All the effort, just so I can offer them with love to those close to my heart.

This time around, I commenced with mini vanilla cookies and I chose to make them in various shapes that would be liked especially by the little ones. Extremely easy recipe, yet delicious!

This time around, I commenced with mini vanilla cookies and I chose to make them in various shapes that would be liked especially by the little ones. Extremely easy recipe, yet delicious!

Ingredients:

2 cup flour, 200gr cold butter squares, 2 eggs, vanilla essence, 1 cup powder sugar and  lemon skin

Method of preparation:

Place the sieved flour in a bowl, add the cold butter and knead together to get a dough as shown below.

Add the grated lemon skin and powdered sugar.

DSCN1367 DSCN1368

Mix well until everything is incorporated, add the eggs and knead until you produce a firm and non-sticky dough.

DSCN1369 DSCN1370 DSCN1371

Leave the dough to chill for at least 30min., after which you spread it out into not too thick layers and cut the cookies out with the help of moulds.

DSCN1374

Leave each batch in the oven for 8-10min. at 180″C. Take the cookies out and sugar the cookies.

DSCN1375

And voilà…

DSCN1382

Such satisfying result!! They are aromatic, tender and just perfect next to a never ending cup of hot chocolate, in from of the fire place.

Good luck with your baking this Christmas, my darling bakers! All the best wishes and until next time! Kisses :*

 

romanian version:

 Fursecuri, fursecuri, fursecuri…..a venit vremea lor și tare sunt incintată pentru că in preajma Crăciunului intru in priză și nu mă mai oprește nimeni pină nu fac citeva sute de fursecuri, trufe, turtă dulce și multe alte nebunii ce imi trec prin minte, toate pentru a fi dăruite cu toată inma celor ce mă inconjoară zi de zi…

Așadar am inceput de astă dată cu aceste mini fursecuri cu vanilie și am ales să folosesc citeva forme indrăgite de cei mici in principal. Rețeta e una foarte simplă și pe cit de simplă pe atit de delicioasă…

 

Ingrediente: 2 cup făină, 200 gr unt rece tăiat cubulețe, 2 ouă, esență de vanilie și 1 cup zahăr pudră și coajă rasă de lămaie

Mod de preparare:

Punem făina cernută intr-un bol, adăugăm untul tăiat cubulețe si frămintăm ăină avem un aluat făramicios ca in imagine…

DSCN1367 DSCN1368

Adăugăm coaja rasă de lamaie și zahărul pudră

DSCN1369

Amestecam pina se incorporează bine după care adaăugam ouăle si framintam pina avem o cocă fermă si nelipicioasă…

DSCN1370 DSCN1371

Punem aluatul la rece pentru minim 30 minute după care intindem foi nu foarte groase si cu ajutorul formelor tăiem fursecurile…

DSCN1374

Coacem 8-10 minute in cuptorul incins in prealabil la 180”C. După ce am scos fursecurile din cuptor le-am tăvit prin zahăr vanilat

DSCN1375

 

Si rezultatul…..

DSCN1382

Rezultatul e unul de senzație… aromate, fragede, numai bune de servit alături de o ceașcă mare cu ciocolată caldă,ceai ori ce vă place mai mult…

    Spor dragii mei și ginduri senine, oriunde vă aflați…. :*

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s