Diplomat cake

DSCN0943

         A venit vremea să vă prezint și  aceasta minunată rețetă de tort, dragă mie  pentru că se face extrem de repede, și pentru că are fructe și nu in ultimul rind, pentru că nu necesită coacere….:)

  Săptămina aceasta l-am pegătit de 3 ori….pentru  noi, că tocmai ce am mai pus un an in buchetul căsniciei noastre :), pentru un minunat băiețel, Adam pe care in indrăgesc nespus și nu se putea să treacă ziua lui fără un tortuleț gustos și  pentru un minunat ingeraș ce tocmai a venit pe lume, Aoife, o minunată fetiță pe care o iubesc incă de cind era in burtica  mămicii ei…. 

Da hai să vedeți ce și cum…rețeta mea cred că e comună cu a voastră…nu știu..poate ceva mici detalii particulare….așadar…

Timp de preparare: o oră

Dificultate: ușoară

Ingrediente: 5 gălbenușuri, 5 linguri zahar, zahăr vanilat,3 linguri amidon alimentar, 2 plicuri gelatina(25gr), 500 ml lapte, 250 ml smintină lichidă,un pachet pișcoturi de șampanie și o conservă compot ananas

pentru ornat:500 ml frișcă

Mai intai de toate pune intr-un vas, la foc mic 400 ml lapte.Separat, mixăm  gălbenușurile cu zahărul  si zahărul vanilat și amidonul, adaugămrestul de 100 ml lapte si compoziția rezultată o turnăm peste  laptele ce l-am pus mai devreme la foc mic și cu un mixer manual amestecăm ușor pina ce compoziția se leagă

DSCN0664 DSCN0665 DSCN0667 DSCN0668

DSCN0669

Dăm deoparte, acoperim cu folie de plastic și lăsăm pină se răcește complet. Intre timp mixăm smintina lichidă pină obțimen o frișcă spumoasă și punem la hidratat gelatina cu 3-4 linguri de zeama din compot si mai apoi o punem la microunde pentru citeva secunde pina se diluiază complet. Cind este rece compoziția de ouă o  mixăm cu gelatina si apoi adăugăm frișca batută.

DSCN0675 DSCN0676

Pregatim o formă rotundă. Eu am folosit una de 22cm. Insiropam pișcoturile cu zeama de la compotul de anans si punem un strat pe fundul tavii. Adaugam peste pișcoturi compoziția si apoi presuram bucateșe de ananas. Dăm tortul la rece pentru  minim 3 ore și mai apoi in putem scoate din tava și orma după preferință…

DSCN0678 DSCN0679

Eu am ales pentru primul să pun două straturi de pișcoturi si mai multe fructe și in runda a doua am folosit două forme mai mici, de dimensiuni diferite(se vede și in poze) și am pus un singur strat de pișcoturi. La primul nu am folosit folie de plastic in tava si după cum se vede, nu are marginile netede, in a doua rundă am folosit si s-a desprins perfect după ce au stat la rece.

DSCN0938DSCN0681

Așadar…după ce au stat la rece citeva ore a urmat partea favorită mie..ornatul 🙂 Am ales să le imbrat pe toate trei in frișcă și le-am ormat după cum se vede…

DSCN0686

și citeva detalii..

DSCN0689

și cel pentru Adam..

DSCN0948

și cel pentru micuța Aoifa..

DSCN0943

    Este un tort foarte gustos, spumos și  pufos. Nu este foarte dulce și vă spun cinstit, copii il adoră!!!!

     Cu speranța că v-am incintat privirea cu ceva frumos, vă pun o zi bună dragii mei cu pace și liniște in suflet! :*

Advertisement

2 thoughts on “Diplomat cake

  1. In primul rand vreau sa-ti doresc convietuire lunga si fericita alaturi de sotul tau! La multi ani! Apoi surprizele facute pentru copii imi inmoaie inima, fiindca si eu las tot cand e vorba de copii si ii bucur cu ce stiu ca le place! Felicitari pentru darurile dulci, care arata intr-un mare fel si denota iscusinta din partea cellei ce le-a preparat cu atat drag! Felicitari pentru tot ceea ce esti si ce faci!

    • Multumesc pentru urări și pentru cuvintele frumoase ce mi le adresezi! Dacă imi place ceva pe lumea asta foarte mult, e să fac bucurii celor dragi, asta imi dă maximă bucurie și nu imi mai trebuie nimic altceva… 🙂 Astăzi pregătesc una nouă unui pitic mic de 4 ani care iubește pe Thomas…deci realizezi ce meșteresc de vreo 3 zile, da sunt așa de incintată de ce fac că nu mai contează oboseala și alte alea… Te imbrățișez cu drag și iți doresc o duminică cu maxim relax și incărcare :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s