Eclairs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eclereee….nu știu cum e la voi, insă la noi dispar instant. E imposibil să te oprești după primul…așa că in mod normal fac citeva zeci ca să fie … 😉

E o rețetă destul de simplă de făcut numai că necesită nițică răbdare și trebuie să respecți citeva mici trucuri pe care le voi impărtășii cu voi…..Așadar, trebuie să vă spun că de-a lungul timpuli am tot incercat mai multe variante  de cremă și tot felul de rețete pentru guguloaie, insă această combinație aș zice că e perfectă și dacă nu mă credeți vă las să o incercați și apoi să imi impărtășiți părerile… 🙂

Dificultate: medie

Timp de preparare: 1h and 30 min

Ingrediente:

  • 2 căni apa
  • o jumătate cană ulei
  • 2 căni faina,un praf sare
  • 5 ouă
  • crema: 2 ouă
  • 150 gr. zahăr
  • 3 linguri amidon
  • esență vanilie
  • 2 căni lapte
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • o linguriță coajă de lămaie
  • o linguriță zeamă de lamaie
  • glazură: 100 gr ciocolata
  • 50 ml lapte
  • un cub unt

Se pune la fiert apa cu uleiul si praful de sare si atunci cind clocotește f bine se ia de pe foc și se adauga faina toata odata amestecindu-se cu o lingura de lemn pina se dezlipește de pe marginea craticioarei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se lasa la racit dupa care se adauga ouale pe rind.Aluatul trebuie sa aiba o consistența groasa cremoasa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se incinge cuptorul fff bine – 200”C. Cu ajutorul unui șpriț ori cu o lingura puneți in tava papetata cu hartie de copt guguloaiele fie rotunde fie lungi ca cele din poza…cum va plac mai mult.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasați spațiu intre ele pentru ca iși vor dubla volumul la coacere. Și acumvine secretul…:) focul trebuie sa fie ff puternic la inceput..pina cresc dupa care dați focul la 180”C si lasați pina se usuca guguloaiele si devin aurii(nu deschideți cuptorul pentru ca se vor lasa instant)..urmariți prin geam..

Se coc aproximativ in 20-25 min.

Intre timp facem crema:Se pune pe foc o cana cu lapte și pina se infierbinta se mixeaza intr-un alt vas foarte bine ouale cu zaharul, se adauga amidonul si esența apoi cealalta cana cu lapte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se toarna totul peste laptele de pe foc si cu un tel se amesteca continuu pina incepe sa se ingroașe. Amestecați continuu pina are consistența unei smantani groase. Feriți de pe foc si lasați la racit. Cind nu mai e foarte fierbinte..doar cald la atingere, puteți adauga untul si lasati apoi la rece.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glazura: Se pune la topit untul, laptele si ciocolata pe abur si se amesteca ff bine pina devine o glazura fina de consisteța unei smantanii.

Guguloaiele se umplu cu crema si apoi se orneaza cu glazura care in prealabil se raceste. Și rezultatul final…..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunt foarte fine și delicate și merg perfect in orice imprejurare aș zice…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ginduri bune dragii mei dragi și spor la prăjiturit… :*

Advertisements

5 thoughts on “Eclairs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s