Breaking bad cake

???????????????????????????????

    Pentru cei ce au vazut serialul știu deja ce și cum….:) E un tort cu dedicație specială pentru un fan inrăit al acestui serial și mai ales a personajului principal. Am făcut acest tort cu mare drag și in special decorațiile care trebuie să vă spun ca nu au fost deloc ușoare deoarece fața e făcută din fondant și toate  piesele ce conțin expresia feței sunt extrem de mici și extrem de greu de manevrat….

     Acest minunat tort l-am făcut pentru fiul meu cel mare care tocmai ce a implinit 21 de ani. Nu stăm să dezbatem tema serialului care nu e tocmai educativă… 🙂 insă filmul este foarte bine făcut si povestea interesanta si cred că tocmai asta ai place și lui…..

Eee..da hai să vedeți ce am făcut…E un vanilla sponge cake cu frișcă și gem de caise, foarte bun…dulce acrișor care merge perfect in orice imprejurări…

Dificultate: medie

Timp de pregătire:1 oră

Ingrediente:

  • Blat: 6 ouă, 1/2 cup zahăr, 1/2 cup ulei ori unt topit, esență de vanilie, coaja rasa de lamaie, 1+1/2 cup făină și 2 lingurițe praf de copt
  • Cremă: 400 ml smintină lichidă, 3-4 linguri zahăr, 3 linguri zeamă de lamaie +  5-6 linguri gem de caise cu care ungem blatul

Mixăm intr-un bol cele 6 ouă cu zaharul pină compoziția iși dublează volumul și se deschide la culoare, adaugăm esența de vanilie, apoi uleiul și la urmă făina cernută impreună cu praful de copt. Dacă folosiți unt, il puneți ultimul, după făina pentru că altfel se lasă compoziția și iși piede din volum. Compoziția rezultată o punem in două forme medii rotunde de tort impărțită  in mod egal….

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Dăm la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil…Nu uitați să faceți testul cu scobitoare…nu toate cuptoarele lucrează la fel și e bine să fiți cu ochii pe cuptor… 🙂 Rezultatul…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Cit timp se răcesc blaturile numai bine avem timp să facem frișca  care e extrem de simplu…mixăm smintina lichidă cu zaharul pină incepe sa se lege apoi adăugăm zaharul vanilat și zeama de lamaie si cind frișca s-a intărit o băgăm la frigider pina blaturile sunt complet reci

In momentul in care avem toate piesele pregătite,,adică blaturile reci..frișca facută…etc incepem asamblarea..

???????????????????????????????OLYMPUS DIGITAL CAMERA???????????????????????????????

In  momentul asta, după asamblare eu l-am lasat la frigider pina a doua zii cind l-am imbracat in fondant si apoi l-am decorat, insă voi puteți să il lasați cel puțin o ora dacă vreți să il imbrăcați cu fondant iar dacă alegeți alt decor puteți să il faceți imediat…cum ar fii să il decorați cu frișcă…aș zice…

Eee…a doua zii a venit momentul cel mai frumos pentru mine.. 🙂 Aveam deja pregatite decorațiile de citeva zile și asta pentru că atunci cind faci decorațiuni din fondant e necesar să le faci cu citeva zile  mai devreme pentru că e nevoie de timp să se usuce foarte bine…Așadar…am imbracat tortul cu fondant alb si apoi cu maaare grija am montat toate piesele…fiind foarte fragile și mici m-am folosit de o pensetă pentru că am uns fondantul cu albuș de ou pentru a se lipii decorațiile și totul trebuia făcut cu maximă precizie….

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

 

La final am presurat citeva cristale de zahăr de culoare albastră și asta ca să fie in ton cu tema tortului..haha…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   Surpriza a fost de maxim efect…și fiul meu a fost extrem de incintat de surpriza făcută….

???????????????????????????????

   Acesta este minunatul meu suflețel de care sunt tare mindră…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    De gust…nici nu pot să vă spun cit a fost de bun….toată lumea pur și simplu e devorat fiecare firimitură….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seara a fost minunată…atmosfera incărcată cu emoții mari și bucurii și asta pină ne-am dezmorțit oasele cu un dans după desert și mai multe păhărele ..hhaahaaa..

  Si nu pot să vă las pină nu vă atașez și o pozică cu mine alături de minunatul meu fiu..e cel mare..că mai am unul…da o să il vedeți la urmăatorea aniversare….hahaaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     Spor dragii  mei și tot binele din lume să fie cu voi… :*

 

Advertisements

6 thoughts on “Breaking bad cake

  1. Cristina, m-ai topit! Am si eu pe “Alex meu” si cand aud de mame de Alex sunt terminta, pur si simplu! Eu am fost bolnavioara cateva zile si n-am zburdat, dar ma bucur ca am dat de aceasta postare, asa am aflat ca mai avem ceva in comun! Sa-ti traiasca baiatul si sa va bucurati impreuna de anii care vor veni! Tortul e minunat!

  2. What a lucky young man! You did beautiful work. The blue “crystals” were a nice touch. 😉 What show are you going to do next year? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s