Happy Easter my little bakers and enjoy your Easter holiday!…
These treats are specially prepared for Easter Days in my country. Very soon the recipe will be up too.. 🙂
Cind vine primavara imi vine un dor de stat la soare in grădină cu șevaletul, pensoanele si maldărul de culori lingă mine, să pictez explozia de culori si de viu din jurul meu. Primăvara pur si simplu mă trezește și imi crează o stare de beatitudine totală…:) Dar nu pot sta cu burta la soare și in preajma sărbătorilor de paște…așa că, trec repede in bucătărie să pregătesc pentru minunații mei o delicioasă pasca cu ciocolata și una cu brinză dulce, asta pe lingă multe alte nebunii…cum ar fi o tava minunată cu fripturica de miel care mie personal imi place la nebunie…
Dificultate: medie
Timp de pregatire:3 ore
Ingrediente:
Maia: 10 gr drojdie uscata, 100 ml lapte calduț, 1 lg făină
Aluat: 3 cup făină, 1/2 cup zahăr, 2 ouă mixate un pic, 100 gr.unt topit călduț, esență vanilie, coajă de lamaie rasă, 2-3 lg ulei pt.framintat
Compoziția cremei de ciocolata: 500 gr. smantână, 5-6 lg.zahăr, 2 lg făină, 2 ouă, un virf linguriță praf de copt, 200 gr. ciocolată topită, 2 lg cacao
Compoziția cremei de brânză: 500 gr branză de vaci, 5-6 lg.zahăr. 1 lg griș, 2 lg făină, 3 ouă, o mina de stafide ori fulgi ciocolata, esență rom, un virf lg.praf de copt
Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina pregatim ingredientele pentru aluat. Intr-un bol mare punem făina cernută(la cantitatea de faina eu folosesc o masură care are 250 ml insă voi puteți folosi o simpla ceașcă de cappucinno), zaharul, ouăle pe care le-am batut un pic inainte, untul topit, esența de vanilie coaja de lamaie si maiaua care intre timp a crescut . Framintam foarte bine aluatul pina nu mai e lipicios. Nu exagerați cu făina, chiar dacă vi se pare că e foarte moale, cu cit frămintați mai mult cu atit devine mai elastic si nelipicios. Aș zice, framintati apoximativ 15minute. Lăsăm aluatul la crescut pina iși dublează volumul.
Cit timp creste aluatul facem compozitia de brinza si cea de ciocolata.
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru compozitia de ciocolata, adică smintina, zaharul, ouăle, făina cernută cu praful de copt si cacaua si la urmă ciocolata topită si cu ajutorul unei mixer manual amestecam pina la incorporare totala. La fel facem si cu ingredientele pentru compozitia de brinza.
Cind aluatul a crescut, il impărțim in două părți egale. Tapetam formele cu unt si hirtie de copt. Intindem foaie si imbracam tavile. Punem compozitia de brinza intr-una din tavi si in cealalta compozitia de ciocolata. Eu am ales sa ornez cu citeva fasii de aluat pasca cu brinza, insa voi puteti alege orice decor va place…:)
Ungem pe deasupra cu ou batut toata pasca cu brinza si doar marginile de aluat la cea cu ciocolata si dam la cuptor pentru 25-30 minute la 180`C in cuptorul incins in prealabil. Insa e de preferat sa urmariti cuptorul, nu toate cuptoarele functioneaza la fel, e posibil sa dureze mai mult, important e sa fie un pic rumen aluatul si compozitia sa fie ferma la atingere.
Rezultatul final….e pur si simplu un deliciu. Trebuie sa recunosc ca preferata familiei mele e cea cu ciocolata. E extrem de delicioasa, ciocolatoasa si fina.
Spor dragii mei si ginduri bune :* ❤
looks great! 🙂
Thanks Ayesha, :*
Smantana lichida sau normala? Mersi mult
Smantina lichida e perfect, dar poti folosi su smantina normala.. spor 🙂