Cookies with butter and oatmeal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

      It’s been a long time since I’ve made cookies… I’d say since Christmas, thus I decided it was time to make some! And my sons will love having some for college for a few days, so why not?! 

They are so soft and tasty that they simply melt in your mouth and you can’t have just 2-3… more like 6-7! Anyway from the ingredients I’ll mention below, I usually make around 60 medium sized cookies and if you keep them in the a dry place, they are meant to last around 2 weeks, however I doubt they will last that long for any of your households since in mine they are devoured within 3 days maximum! haha If you do make it to the 2 weeks, please let all of us know whether they are just as tasty and soft as when made! 🙂

Preparation time: 10min.

Baking time: 10min. each tray

Difficulty: Easy

Ingredients:

250gr butter, 120gr sugar, 4 egg yolks and 1 full egg, almond essence, vanilla essence, 120gr corn starch, 250gr flour, 1 cup of oatmeal

Preparation:

Firstly start by mixing the sugar and butter together and then add the egg yolk one by one, followed by the full egg. Make sure you mix very well, until everything is full integrated and then you can add the sieved flour, the almond and vanilla essences, the corn starch and finally the oatmeal. As before, make sure everything is mixed perfectly together.

Leave this mixture to chill for around an hour. I usually prepare the mixture in the morning and then make the cookies from it whenever I have time throughout the day or any other day since the mixture can be held in the fridge for 3-4 days! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prepare the baking trays with baking paper and with the aid of a spoon, pour small amounts of the mixture into these baking trays. I usually pop 12 small amounts of the mixture down in each tray, thus 12 cookies and bake around 4-5 trays since they only take 10min. When in the oven, leave for 10min as mentioned before and at a temperature of 180”C.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I can guarantee all of you that once you taste them, you will make them over and over… especially since they are so easy and quick to make! You can choose to decorate with melted chocolate or strawberry sauce or whatever else you wish, but this time I chose to leave them plain and enjoy them alongside my morning coffee and bedtime tea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Good luck with all of your baking and I will see you all soon with yet another mouth-watering recipe! Kisses and I hope you are all having a wonderful week so far. 🙂

romanian version:

 De mult nu am mai apucat sa fac fursecuri, mai bine zis de la craciun..:) si cum băieții mă tot zăpăcesc de cap am zis..hai…să aveți pentru pachet la scoală citeva zile..ca nu rezistă mai mult la mine in casă așa bunătăți mai mult de 2-3 zile…:)

       Sunt atit de fragede si aromate că ți se topesc in gură și nu te poti opri la 2-3 fursecuri…Trebuie să vă spun ca am mare succes cu această rețetă ori de cite ori o fac, și chiar dacă ies dintr-o porție aproximativ 60 fursecuri de marime medie, și se zice că dacă ai depozitez la loc uscat, țin si două săptămani, eu nu am apucat să probez treaba asta pentru că s-au mincat in maxim 3 zile..haha…dacă la voi rezistă 2 săptămani să imi ziceți si mie dacă mai sunt la fel de fragede și gustoase…:) 

Da hai să vedem cum se fac…

    Timp de pregatire: 10 min

  Timp de coacere: 10 min/tavă

    Dificultate: ușoară

    Ingrediente:

  • 250 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 4 gălbenușuri+1 ou intreg
  • esență de migdale
  • esență de vanilie
  • 120 gr amidon porumb
  • 250 gr făină
  • o ceașcă cu fulgi de ovăz

Se mixează untul cu zaharul, se adaugă gălbenusurile pe rind si apoi oul intreg, se adaugă esențele, si apoi făina care a fost cernută impreuna cu amidonul. Amestecăm compozitia pina la incorporare totala si apoi adaugăm fulgii de ovăz. Lăsăm la rece să se odihnească aprox o oră(eu fac compoziția de dimineața si fac fursecurile cind am timp). Trebuie să vă spun că puteti face compoziția si să o tineti la frigider si 3-4 zile.  Cu ajutorul uni lingurițe punem compoziție in tava tapetată cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10 minute la 180”C pină se rumenesc foarte putin pe margini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eu pun 12 bucăți/tavă si coc 4-5 tăvi…. Rezultatul este fantastic….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Vă garantez că daca faceti  fursecurile astea, o să mai vreti iar si iar si iar….sunt extrem de aromate si delicioase. Le puteti decora cu ciocolata  insă eu am ales de asta data să le las simple…

     Spor la prajiturit dragii mei si o zi minunată cu soare vă doresc :*

Advertisements

4 thoughts on “Cookies with butter and oatmeal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s