Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi iar de savoare nu pot sa spun decit ca e absolut fantastica……Ai mei baieti pur si simplu sunt fascinati ori de cite ori il pregatesc…si pentru ca azi imi doream sa lenevesc mai mult ca de obicei am zis….hai sa fac ceva extrem de rapid pentru desert…
Da hai sa va dau si reteta mea, eu asa o fac de cind ma stiu, niciodata nu am avut-o scrisa undeva pentru ca e pur si simplu imposibil sa uiti…:) Imi amintesc cu mare drag cind eram copil si mami ne pregatea crema aceasta si cu cita nerabdare asteptam sa se raceasca, pentru ca mami respecta intru totul toti pasii si ultimul era pusul la rece in frigider inainte de servire ca sa ai putem simtii savoarea in toata splendoarea…:)
Dificultate: usoara
Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 6 ouă
- 6 linguri zahar
- zahar vanilat
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
pentru zaharul ars:
- 4 linguri de zahar
Intr-o craticioara puneti zaharul la ars la foc mic pina se caramelizeaza(atentie sa nu il ardeti pentru ca devine amarui) si cind e caramelizat miscind craticioara de la stinga la drepta si invers intindem caramelul pe peretii cratitei pina pe la jumatate. Cit timp se caramelizeaza zaharul facem compozitia astffel: intr-un bol mare punem toate ingredientele, adica laptele ouăle, zaharul, esenta si coaja de lamaie si cu ajutorul unui mixer manual mizam foarte bine pina se topeste zaharul si totul este perfect incorporat
Apoi turnam compozitia in craticioara cu caramelul intins si bagam la cuptor pentru aprox. 30 minute la 180”C. E gata cind compozitia e bine legata si prinde deasupra o crusta usor caramelizata
Cind este gata, lasam vasul sa se raceasca complet dupa care putem taia portii. Ideal e sa serviti acest minunat desert foarte rece pentru ai simtii totala savoare.
Spor dragii mei si zile senine :*
Yum yum! Délicieuse!
Thank you Juliana, :*